اختلال استرس در کمین بهبودیافتگان کرونا

به گزارش وبلاگ خرید اینترنتی، ایرنا/متخصص روانشناسی با اشاره به تاثیرات روانی احتمالی کرونا گفت: احتمال بروز اختلال استرس پس از ضربه روانی در بهبودیافتگان کووید19 می تواند یکی از مهمترین عوارض روحی این بیماری باشد؛ عارضه ای که پس از گذشت یک دوره زمانی تجارب تلخ گذشته را برای فرد بازنمایی می نماید.

اختلال استرس در کمین بهبودیافتگان کرونا

حسین ابراهیمی مقدم در مورد عوارض روحی و روانی کرونا (پس از بهبود) گفت: ابتلا به این بیماری به دلیل وحشت از مرگ و نگرانی نسبت به آینده از جمله ترس از عوارض ماندگار عارضه های تنفسی، می تواند سبب اضطراب شدید گردد.

وی اضافه نمود: بعضی از موقعیت های زمانی و مکانی نیز می تواند این ترس و وحشت را (پس از بهبود بیماری) تداعی کند؛ به عنوان مثال، مشاهده یک قاب عکس در اتاق قرنطینه در دوران بیماری می تواند پس از گذار از دوران نقاهت نیز یادآور خاطرات تلخ روزهای بیماری باشد.

ابراهیمی مقدم ادامه داد: تداوم این ترس و وحشت به تدریج می تواند ابتلاء به یکی از اختلالات اضطرابی را به دنبال داشته باشد و با کاهش امید و انگیزه و گاه اختلال در خواب خلق وخوی افسرده را برای بهبودیافته کرونا رقم بزند.

وی اضافه نمود: خواب در حقیقت شارژ روانی بدن است و اختلال در این احتیاج انرژی و انگیزه را تحت تاثیر قرار داده و می تواند در درازمدت سبب افسردگی گردد.

این متخصص روانشناسی یادآور شد: اختلال استرس پس از ضربه روانی نیز می تواند یکی از اختلالات بهبودیافتگان کرونا باشد. در این ضایعه تجارب گذشته پس از گذشت یک دوره زمانی برای شخص بازنمایی شده و روان او را تحت تاثیر قرار می دهد.

عضو انجمن ازدواج و خانواده کشور در ادامه تنش در پیوندهای خانوادگی را نیز یکی از تبعات روانی کرونا بیان کرد و اضافه نمود: بیماران کووید-19 در دوران قرنطینه احساس تنهایی می نمایند، احتیاجمند حمایت های روانی، عاطفی و اجتماعی بوده و در صورت برآورده نشدن این توقعات، با عواطف و احساسات منفی روبه رو می شوند.

ابراهیمی مقدم گفت: براین اساس، تفکراتی همچون اعضای خانواده من را دوست ندارند، تمام نزدیکانم رهایم نموده اند و دوستان و خویشاوندان در موقعیت بحران آدم را تنها می گذارند باعث بروز عواطف منفی نسبت به اطرافیان و گاه اعضای خانواده خواهد شد و این مساله می تواند پیوندهای عاطفی را دچار تزلزل کند.

وی تاکید نمود: گاه باور بیمار به تاثیر امکانات بهداشتی و درمانی مراکز خصوصی در بهبود شرایط بیماری و هزینه کرد سنگین مالی نیز به همراه ضعف در ایمان و اعتقادات معنوی می تواند یک عمر ساده زیستی شخص را زیر سوال برده و این مساله هم از منظر روحی و روانی بیمار را تخریب می نماید.

این روانشناس توضیح داد: اما بعضی از بیماران که در ارتباطات اجتماعی، توانمندی بدنی، هنر، ورزش و... احساس مفید بودن داشته و به دلیل این احساس در زندگی امیدوار هستند، با بیماری مقابله می نمایند.

ابراهیمی مقدم اضافه نمود: بنابراین در این روزها باید با ترسیم یک هدف احساس ارزشمندی و امیدواری را تقویت کرد. علاوه بر رعایت شدید ضوابط بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله گذاری فیزیکی، به صورت روزانه ورزش کرد. ارتباطات اجتماعی را به وسیله تماس های تصویری و... حفظ و حمایت های عاطفی و روانی را تقویت کرد. هر یک از این اقدامات در پیشگیری از اختلالات روانی و اختلافات اجتماعی و خانوادگی نقشی اساسی ایفاء می نماید.

مدیریت تبعات روانی کرونا با تقویت باورهای معنوی

این استاد دانشگاه ادامه داد: در این دوران به منظور کنترل و مدیریت آسیب های روانی کرونا، اعتقادات مذهبی و باورهای معنوی هم باید تقویت گردد. این تفکرات، علاوه بر تقویت روان انسان به منظور مدیریت تبعات روانی بحران کرونا، هیجانات منفی ناشی از ناکامی ها و شکست ها را نیز کاهش می دهد.

ابراهیمی مقدم تاکید نمود: در صورت ضرورت نیز می توان از مشاوران و روانشناسان بهره گرفت و با بروز بعضی از آسیب های روحی در دوران گذار از نقاهت کرونا ضمن دریافت خدمات پزشک معالج (درمانگر کووید-19)، از نظرات کارشناسان روانشناختی استفاده و از بروز اختلافات و آسیب های جدی تر جلوگیری کرد.

منبع: همگردی

به "اختلال استرس در کمین بهبودیافتگان کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اختلال استرس در کمین بهبودیافتگان کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید