2 طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک با خلال شیرین شده و نشده

به گزارش وبلاگ خرید اینترنتی، مربای پوست پرتقال خشک مثل و جزو است. این مربا علاوه بر عطر تند و دلپذیر، بسیار مقوی است و سیستم ایمنی بدن را در فصل پاییز و زمستان که سرماخوردگی یک بیماری ویروسی شایع است، تقویت می نماید. در این مقاله از در ، روش تهیه خلال پوست پرتقال خشک برای مربا و طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک شده را به 2 روش به شما آموزش می دهیم. می توانید این مربا را با پوست پرتقال شیرین شده و خشک شده درست کنید یا اینکه پوست پرتقال را بعد از خشک کردن شیرین کنید.

2 طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک با خلال شیرین شده و نشده

طرز تهیه خلال پوست پرتقال خشک برای تهیه مربا

خلال پوست پرتقال یا پوست نارنج، یکی از پرکاربردترین خلال ها در آشپزی و تهیه است. معمولا از این خلال ها برای طرز تهیه بعضی خورش ها مثل ، یا برای تزیین روی برنج، انواع پلو مثل ، و … استفاده می گردد. اما یکی از مهم ترین موارد مصرف خلال پوست پرتقال، درست کردن مربا است.

تهیه مربا با پوست پرتقال تازه خلالی یا رولی، یکی از روش های محبوب برای تهیه مربا است. اگر از قبل، خلال پوست پرتقال درست نموده اید، می توانید از آن برای مصارف مختلف بهره ببرید. اما می توانید پوست پرتقال خشک شده را همین الان درست کنید تا هر زمان که وقت یا حوصله داشتید، با آن مربا درست کنید. برای درست کردن خلال پوست پرتقال خشک، هر یک از روش های زیر را می توانید امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه خلال پوست پرتقال

پوست پرتقال: به مقدار لازم

طرز تهیه خلال پوست پرتقال خشک، بدون شیرین کردن

برای درست کردن خلال پوست پرتقال، باید پوست پرتقال ها را به خوبی بشویید و قسمت سفید داخل آن را جدا کنید. سپس قسمت نارنجی باقی مانده را با چاقو یا قیچی به صورت خلالی خرد کنید. خلال ها را در یک سینی بریزید و در مجاورت نور خورشید قرار دهید.

2 تا 3 روز طول می کشد تا خلال ها خشک شوند. سپس آنها را در ظروف شیشه ای درب دار قرار دهید و در جای خشک و خنک نگه دارید. قبل از هر بار استفاده از این خلال های پوست پرتقال، باید آنها را شیرین کنید.

بیشتر بخوانید: خواص پرتقال و طبع و مصلح آن

طرز تهیه خلال پوست پرتقال خشک و شیرین شده

مواد لازم برای تهیه خلال پوست پرتقال

پوست پرتقال: به مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

شکر: به مقدار دلخواه (اختیاری)

مراحل تهیه خلال پوست پرتقال خشک به صورت شیرین شده

برای تهیه خلال پوست پرتقال شیرین شده، باید تلخی پوست پرتقال را قبل از خشک کردن آن بگیرید. شیرین کردن خلال های پوست پرتقال قبل از خشک کردن آنها، روش بهتری است. بعد از گرفتن تلخی پوست پرتقال، آن را خشک کنید. برای درست کردن خلال پوست پرتقال خشک، مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: پوست پرتقال را آماده کنید

در این روش، مانند روش قبل ابتدا پوست پرتقال را بشویید و قسمت های سفید داخل آن را جدا کنید. پوست نارنجی را خلالی نازک خرد کنید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. خلال ها را به آب جوش اضافه کنید و بعد از 2 تا 3 دقیقه آنها را از آب بکشید. دوباره در قابلمه، آب بریزید و بعد از جوشیدن، خلال ها را 2 تا 3 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید. این کار را 4 بار تکرار کنید.

مرحله دوم: پوست پرتقال را در آب و شکر بجوشانید

در آخرین مرحله، دوباره آب را بجوشانید و این بار شکر را اضافه کنید. خلال های پرتقال را که تلخی شان گرفته شده است، در قابلمه بریزید و 3 دقیقه بجوشانید. سپس آن را آبکش کنید و آبکش را نهایتا چند ثانیه در آب سرد فرو ببرید و بیرون بیاورید. بعد از آن، خلال ها را در یک سینی بریزید و در مجاورت نور خورشید یا روی بخاری خشک کنید. می توانید از فر یا مایکروفر هم برای خشک کردن خلال های پوست پرتقال بهره ببرید.

طرز تهیه مربا پوست پرتقال خشک

با خلال های پوست پرتقال که به هر یک از روش های بالا خشک نموده اید، می توانید مربای پوست پرتقال درست کنید.

زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت مربای پوست پرتقال خشک: 2 ساعت

مواد لازم برای تهیه مربا با پوست پرتقال خشک شده

خلال پوست پرتقال خشک: 200 گرم

شکر: 1 کیلوگرم

آب پرتقال: 500 میلی لیتر

آب: 250 میلی لیتر

آب لیمو تازه: 2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربا پوست پرتقال خشک

برای درست کردن مربا با پوست پرتقال خشک شده، باید به این نکته توجه کنید که آیا پوست پرتقال ها از قبل شیرین شده اند یا نه! اگر از پوست پرتقال خشک و شیرین شده استفاده می کنید احتیاجی به شیرین کردن دوباره پوست پرتقال نیست. بعلاوه از شکر کمتری می توانید در مربا بهره ببرید. اما اگر پوست پرتقال را به صورت شیرین نشده، خشک نموده اید، باید مراحل مربوط به گرفتن تلخی پوست پرتقال را نیز طی کنید.

مرحله اول: پوست پرتقال را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک، خلال های پوست پرتقال را در یک قابلمه بریزید و در حدی که روی آنها را بپوشاند، آب ولرم اضافه کنید. حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد و خلال های خشک شده، آب را به خود جذب نمایند و نرم شوند. بعد از جوشیدن آب و نرم شدن پوست پرتقال، آنها را آبکش کنید.

مرحله دوم: خلال های پوست پرتقال را شیرین کنید

اگر تلخی پوست پرتقال را نگرفته اید و آنها را خشک نموده اید، دوباره قابلمه حاوی آب را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و خلال ها را در آن بریزید. بعد از 1 یا 2 دقیقه دوباره خلال ها را آبکش کنید. 4 تا 5 بار این کار را تکرار کنید تا تلخی خلال ها گرفته گردد. خلال های پوست پرتقال را در یک ظرف جدا قرار دهید و شربت مربا را درست کنید.

مرحله سوم: طرز تهیه شربت مربای پوست پرتقال خشک

برای درست کردن شربت مربا، در یک قابلمه آب، آب پرتقال و شکر را بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. صبر کنید تا دانه های شکر با حرارت ذوب شوند. سپس خلال های پوست پرتقال را به قابلمه اضافه کنید. دوباره اجازه دهید شربت آغاز به جوشیدن کند. کف هایی را که روی شربت ایجاد می شوند، با قاشق بگیرید و دور بریزید تا در نهایت مربایتان شفاف گردد.

مرحله چهارم: مربای پوست پرتقال خشک را بپزید

در این مرحله از طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را باز بگذارید. صبر کنید تا پوست پرتقال، نرم گردد و بپزد، بعلاوه شربت مربا غلیظ گردد و به قوام کافی برسد.

وقتی قوام مایه مربا به مقدار عسل شد، آبلیمو را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه بعد، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید، مربا کاملا سرد گردد. سپس مربا پوست پرتقال خشک را در شیشه درب دار استریل و خشک بریزید و در یخچال نگه دارید.

فوت و فن های طرز تهیه مربا پوست پرتقال خشک

*معمولا بعد از این که پوست پرتقال را شیرین کردید یا تلخی آن را گرفتید، برای خشک کردن آن، ممکن است خلال های پوست پرتقال به طور کامل خشک نشوند. اگر خلال ها هنوز رطوبت داشتند، آنها را در فریزر نگهداری کنید. چون احتمال کپک زدن آنها در بطری (حتی اگر دربسته و تمیز باشد) زیاد است.

*اگر مرباهایی را که خشک می کنید، بعد از گرفتن تلخی آنها، با شکر شیرین می کنید، برای طرز تهیه مربا پوست پرتقال خشک شده، شکر کمتری بهره ببرید.

*استفاده از آب پرتقال در طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک، اختیاری است، می توانید آن را حذف یا با آب دیگر مرکبات جایگزین کنید.

*بهتر است به عنوان عطر دهنده از، گلاب، و … در تهیه این مربا استفاده نکنید، چون این چاشنی ها، عطر مربا پوست پرتقال را کم می نمایند.

سوالات متداول

مربای پوست پرتقال خشک چقدر ماندگاری دارد؟

در صورت نگهداری صحیح از مربای پوست پرتقال خشک شده و قرار دادن آن در بطری های تمیز، استریل و در یخچال، می توانید آن را به مدت 6 ماه نگهداری کنید.

اگر مربای پوست پرتقال خشک شکرک زد، چه کنیم؟

شکرک زدن مرباهای خانگی یک اتفاق طبیعی است و به معنی خراب شدن مربا نیست. اگر مربایتان پس از مدتی شکرک زد، دوباره مربا را در یک قابلمه بریزید و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید. بعد از اینکه مربا جوشید، حرارت را قطع کنید. درضمن اگر شیره مربا زیادی غلیظ باشد، احتمال شکرک زدن آن وجود دارد. در این مواقع کمی آب جوش اضافه کنید و بعد از جوشیدن دوباره با مربا، شعله را خاموش کنید.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک با خلال شیرین شده و نشده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه مربای پوست پرتقال خشک با خلال شیرین شده و نشده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید