تاثیر زمان بندی غذا خوردن بر سلامت متابولیک بدن
به گزارش وبلاگ خرید اینترنتی، پژوهشگران آمریکایی در آنالیز جدید خود دریافتند که زمان بندی غذا خوردن می تواند به سلامت متابولیسم بدن یاری کند.
به گزارش وبلاگ خرید اینترنتی و به نقل از مدیکال اکسپرس ، پژوهشی که در دانشگاه پنسیلوانیا(UPenn) صورت گرفته است، نشان می دهد که تقریبا همه سلول های بدن، ساعت مخصوص به خود را دارند و تعامل این ساعت ها با یکدیگر، نقش مهمی در سلامت متابولیسم بدن دارد.
پژوهش های بسیاری نشان می دهند کارمندانی که به صورت شیفتی کار می نمایند، از اضافه وزن و دیابت رنج می برند زیرا همکاری لازم بین ساعت های درونی بدن آنها وجود ندارد و زمان غذا خوردن آنها نیز نامنظم است. در هر حال، اطلاعات کمی در خصوص تعامل میان ساعت های درونی و زمان بندی غذا خوردن و همچنین تاثیر آنها بر سلامت کلی بدن وجود دارد. پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آنالیز جدید خود کوشش کردند تا به اطلاعات بیشتری در این مورد دست یابند.
میشل لازار(Mitchell Lazar)، سرپرست این پژوهش گفت: ساعت های درونی مغز، با ساعت های بافت های محیطی هماهنگ می شوند. اختلال در تنظیمات این سیستم می تواند به اختلال متابولیک بدن بیانجامد. در هر حال، در خصوص عوامل محیطی و ژنتیکی که ساعت های بافت های محیطی را کنترل می نمایند و ارتباط این ساعت ها در سلول های گوناگون، اطلاعات بسیار کمی وجود دارد.
پژوهشگران در این پروژه، موش هایی را مورد آنالیز قرار دادند که ساعت درونی سلول های اصلی بافت کبد موسوم به هپاتوسیت(Hepatocyte) در آنها مختل شده بود. پژوهشگران دریافتند که این اختلال، به انباشته شدن تری گلیسرید در خون می انجامد و می تواند به بروز بیماری قلبی، دیابت و سکته منجر گردد.
نتایج این پژوهش، اهمیت ساعت درونی را در بافت محیطی کبد و رسیدن به سلامت متابولیک نشان می دهند.
نکته جالب پژوهش این بود که با مختل شدن ساعت درونی هپاتوسیت ها، متابولیستم دیگر سلول های کبد نیز دوباره برنامه ریزی شد.
دونگین گوآن(Dongyin Guan)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کشف ما در خصوص ارتباط ساعت درونی سلول های گوناگون بسیار هیجان انگیز است و نتایج غیرمنتظره ای را ارائه می دهد.
این پژوهش، در مجله Science به چاپ رسید.
منبع: خبرگزاری ایسنا