غذاهای پیک نیکی!

به گزارش وبلاگ خرید اینترنتی، هنگامی که قصد رفتن به یک گردش روزانه، پارک، ساحل و یا فضایی باز را دارید، حتما به فراهم کردن خوارکی هایی برای این اوقات هم فکر می کنید. هیچ چیز به غیر از هوای بد و غذای فاسد نمی تواند روز استراحتتان را خراب کند. البته سالم نبودن غذا علاوه بر آن روز، کل زندگیتان را خراب می نماید.

غذاهای پیک نیکی!

غذاهای پیک نیکی!

گشت و گذار در طبیعت با غذاهای سالم

هنگامی که قصد رفتن به یک گردش روزانه، پارک، ساحل و یا فضایی باز را دارید، حتما به فراهم کردن خوارکی هایی برای این اوقات هم فکر می کنید. هیچ چیز به غیر از هوای بد و غذای فاسد نمی تواند روز استراحتتان را خراب کند. البته سالم نبودن غذا علاوه بر آن روز، کل زندگیتان را خراب می نماید.

سالینانه تقریباً یک و نیم میلیون مورد مسمومیت غذایی و یا ناراحتی های گوارشی در اثر فاسد بودن غذا گزارش می شود که از این تعداد دست کم 6500 نفر باید در بیمارستان بستری شوند و متأسفانه 100 مورد از آنها هم منجر به مرگ می شود.

لذا، در اینجا سعی شده تا نکاتی را پیرامون تهیه و نگهداری مواد غذایی خاطرنشان ساخته و توصیه هایی هم در این زمینه داشته باشیم:

(1) شستن دست ها را از قلم نیاندازید

یکی از ساده ترین روش های جلوگیری از انتقال بیماری، شستن دست ها می باشد. دست ها ناقل طبیعی باکتری های بیماری زا هستند. قبل و بعد از صرف غذا همواره دستانتان را خوب با آب گرم و صابون بشویید، لابه لای انگشتان، زیر ناخن ها و ساعت را حداقل به مدت 20 ثانیه خود شستشو دهید و بعد با دستمال کاغذی آنها را خشک نمایید. اگر آب روان در دسترستان نبود، درون یک ظرف را به طور موقت از آب گرم پر کنید و پس از شستشوی دست ها با صابون، آن را روی دست ها بریزید. در نهایت، اگر هیچ یک از این امکانات فراهم نبود، به اسم آخرین چاره، از ژل های ضد باکتری شستشوی دست استفاده نمایید.

(2) تمام ظروف و وسایل پخت و پز را تمیز نگاه دارید.

به یاد داشته باشید هر چیزی که در تماس با غذاست، می تواند ناقل بیماری باشد. منظور، تمام ظروفی است که برای مخلوط کردن، خرد کردن و بالاخره پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرند. هنگام تهیه غذا مطمئن شوید که تمامی این وسایل تمیز هستند و سعی کنید ظروف پخت و پز از ظروف سرو غذا مجزا باشند. برای شستن ظروف، یک بطری از محلول رقیق شده مایع ظرفشویی به همراه آب را با خود ببرید و پس از شستن ظروف و تمامی وسایل با آن، آنها را با دستمال کاغذی خشک کنید و یا اجازه دهید تا خودشان در هوای باز خشک شوند.

(3) میوه ها و سبزیجات را حتماً بشویید.

دقت کنید تا تمامی میوه ها و سبزیجات را قبل از خوردن یا پخت و پز شسته باشید. یادتان باشد که روی میوه هایی مانند هندوانه و خربزه را حتما بشویید، چرا که ممکن است باکتری ها یا عوامل بیماریزا به وسیله تماس چاقو با پوست، حین برش زدن میوه به داخل آن انتقال یابند.

(4) درجه حرارت مواد منجمد را با دماسنج بسنجید

باز شدن یخ گوشت در دمای اتاق صحیح نمی باشد، بلکه باید آن را درون یخچال گذاشت و یا در مایکروویو و با باد سرد، یخ آن را باز کرد یا در نهایت، آن را زیر آب سرد گرفت. اگر برای باز شدن یخ گوشت موارد ذکر شده را رعایت نکردید و یخ در دمای محیط باز شد، باید بلافاصله آن را مصرف کنید. برای تشخیص دقیق دمای لازم می توانید از دماسنج دیجیتالی استفاده نمایید.

- نقطه دمای خطر برای رشد باکتری ها، دمای بین 40 تا 140 درجه فارنهایت (60-5 درجه سانتگراد) می باشد.

- غذاهای سرد باید در دمای 40 درجه فارنهایت (5 درجه سانتیگراد) با کمتر از آن نگهداری شوند.

- غذاهای گرم باید در دمای بالای 140 درجه فارنهایت (60 درجه سانتیگراد) قرار گیرند.

(5) ایمنی در هنگام پخت مواد غذایی ضروری می باشد

زمانی که به پیک نیک می روید، گوشت هایی را که از قبل پخته اید و سرد شده اند، باید دوباره گرم کنید تا باکتری ها از بین بروند.

دما برای شیوه های متفاوت پخت گوشت فرق دارد که با استفاده از یک دماسنج دیجیتالی به راحتی قادر به تشخیص آن خواهید بود.

- زمان کافی برای پخت گوشت چرخکرده (برای کباب یا همبرگر) هنگامی است که مرکز آن به دمایی معادل 160 درجه فارنهایت (70 درجه سانتیگراد) رسیده باشد.

- زمان کافی برای پخت مرغ درسته هنگامی است که وسط سینه آن به دمای 180 درجه فارنهایت (85 درجه سانتیگراد) برسد.

- برای پخت ران و سینه مرغ باید تا رسیدن به دمای 160 درجه فارنهایت صبر کرد.

- گوشت گاو، گوساله و بره باید به دمای 145 درجه فارنهایت برای پخت رسیده باشند.

(6) برای تهیه سالاد باید مواد اولیه را خنک نگاه دارید

در حالی که همه افراد، مقصر اصلی مسمومیت های بیرون از منزل را سس مایونز می دانند، باید بدانید که عاملان اصلی و واقعی مسمومیت، بعضی مواد اولیه (مانند سیب زمینی، تخم مرغ، ماهی تن و پاستا) هستند، چرا که این مواد همگی در دمای محیط با یکدیگر مخلوط و سپس در یخچال گذاشته می شوند، اما این راه درست نیست، زیرا زمان زیادی می برد تا این مواد به دمای زیر 40 درجه فارنهایت برسند. برای مثال، ماهی تن در همان دمای محیط باز و به مایه سالاد اضافه می شود. در اصل باکتری هنگامی ظاهر می شود که مواد در دمای محیط باشند، لذا باید همه مواد لازم برای تهیه سالاد را ابتدا در یخچال گذاشت و پس از سرد شدن آنها را با هم مخلوط کرد.

(7) در حمل و خنک نگاه داشتن غذا نهایت دقت را داشته باشید

ضروری است تمامی مواد غذایی (از جمله میوه های برش خورده، ماکارونی و سالادی که حاوی شیر، گوشت یا تخم مرغ است) را درون محفظه های یخ بگذارید، به طوری که هوا جریان داشته باشد، البته برای اطمینان کاسه دیگری از یخ را روی آنها قرار دهید و سعی کنید تا دمای آن محیط را به زیر 40 درجه فارنهایت برسانید و در صورت امکان آن را در قسمت سایه و خنک ماشین قرار دهید. غذاهای گرم را می توانید قبل از حرکت، تا 200 درجه فارنهایت (95 درجه سانتیگراد) در فر یا گریل گرم نمایید و سپس با خود ببرید. اگر ماده غذایی بیش از 2 ساعت در بیرون از محفظه یخ قرار داشت، حتماً آن را دور بریزید!

در نتیجه، برای کاهش خطر و نگهداری غذاهای سرد، بهتر است آنها را به تکه های کوچک تر خرد کنید و سپس درون محفظه یخ قرار دهید.

(8) بهداشت، کلید اصلی است.

در خصوص خطر باکتری ها، از لحظه آماده سازی غذا تا ذخیره سازی آن، تمامی موارد اشاره شده را لحاظ فرمایید. همانطور که گفته شد، مسمومیت های غذایی ناشی از رشد باکتری هاست که اغلب به وسیله دست های ناپاک، سطوح و ظروف و هم ناآگاهی ما در نحوه نگهداری مواد غذایی اتفاق می افتد. چنین فکر نکنید که اگر یکبار غذایی را که در محیط بیرون مانده، خورده اید و مریض نشده اید، دیگر بدن شما در برابر این گونه بیماری ها مقاوم است، بنابراین همواره احتیاط کنید و دست ها، ظروف و وسایل پخت و پز غذا را خوب بشویید و خشک نمایید. برای اطمینان از تشخیص دمای غذا، از یک دماسنج دیجیتالی بهره ببرید و در هنگام حمل، مواد را در بسته های یخ نگهداری نمایید. مواد خام به خصوص گوشت را در ظرف جداگانه ای قرار دهید و به جامانده غذاها را بلافاصله در یخچال بگذارید.

منبع: دنیای تغذیه شماره 106

منبع: راسخون

به "غذاهای پیک نیکی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای پیک نیکی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید