خلق پول در بورس برخلاف منافع سهامداران، آیا سازمان بورس مستقل است؟

به گزارش وبلاگ خرید اینترنتی، افشین آقابزرگی با اشاره به فرایند پرنوسان بازار سرمایه در ماه های گذشته گفت: اتخاذ بعضی تصمیمات و اظهارنظرها در بازار سرمایه به عنوان یک بازار تخصصی، شرایط نابسامانی را در این بازار رقم زده است که از جمله آن، اجرا و صدور بعضی دستورالعمل ها از جمله محدود کردن دامنه نوسان بود که اکنون دولت به این نتیجه رسیده که باید دامنه نوسان را اصلاح کند؛ در واقع، اگر حرکت اشتباه قرار دادن دامنه نوسان اصلاح گردد، نتیجه آن است که حجم معاملات و کاهش نقدشوندگی را خنثی خواهیم کرد. پس به طور کلی فرایند عمومی بازار باید به این شکل پیش رود که مانع تراشی از بین رفته و جریان اصلی ورود نقدینگی روان گردد.

خلق پول در بورس برخلاف منافع سهامداران، آیا سازمان بورس مستقل است؟

تحلیلگر بازار سرمایه اضافه نمود: در عین حال باید با مجموعه سیاستگذاری هایی که صورت می گیرد، بتوان رضایت مندی فعالان بازار و صاحب نظران حرفه ای بورس را جلب کرد و منطقی را در تصمیمات به کار گرفت که به صلاح بازار سرمایه است؛ نه اینکه بر خلاف گفتار بعضی سیاستگذاران و مقامات مسئول در بورس، حرکتی را انجام داد که در گفتار اگرچه به مانع زدایی تعبیر می گردد؛ اما در عمل موانع دیگری را خلق نماید.

وی توضیح داد: در حال حاضر، مشخصاً بانی اتخاذ تصمیمات صحیح یا ناصحیح برای بورس سازمان بورس و اوراق بهادار است که به نظر می رسد خواسته یا ناخواسته ظرف ماه های گذشته، استقلال خود را کنار گذاشته است؛ چراکه علیرغم تمامی عدله ها و استدلال های منطقی که وجود دارد، جریانی در عمل بر روی سیاستگذاری های این سازمان رخ می دهد که به نظر می رسد استقلال سازمان بورس را تحت الشعاع قرار داده است.

آقابزرگی با بیان اینکه اگرچه سازمان بورس باید از استقلال لازم برخوردار باشد، اما نباید محلی برای جبران کسری بودجه دولت گردد و به آن افتخار کند؛ به این معنا که انتشار اوراق برای جبران کسری بودجه در مقایسه با استقراض از بانک مرکزی، انتخاب بین گزینه بد و بدتر است؛ بنابراین موکول کردن جریان تأمین کسری بودجه از بازار سرمایه و برطرف مسائل اقتصادی دولت، عملاً منافع 50 میلیون سهامدار را مخدوش خواهد نمود که این اتفاق هم افتاده است.

وی گفت: اکنون مقامات سازمان بورس خیلی صادقانه اعلام می نمایند که مجری سیاست های دولت هستند در حالی که این گفته با منافع 50 میلیون سهامدار ممکن است در تضاد باشد.

آقابزرگی ادامه داد: اکنون دولت، بیشترین نصیب تأمین اقتصادی را از انتشار اوراق برده و تأمین بخش عمده ای از کسری بودجه خود را از این محل انجام داده است؛ اما سوال این است که چرا بر روی منابع اقتصادی صندوق های با درآمد ثابت که مخاطب آن افراد ریسک گریز هستند، را تحت تأثیر قرار داده است؛ به خصوص اینکه با تغییر مقررات، اگر این صندوق ها ضررده شده و از سوی دولت مکلف به اجرای بعضی سیاست های دستوری شوند، سهامداران آنها ضرر نموده و گویی دولت از کیسه خلیفه، جبران کسری بودجه خود را نموده است.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: پس با اجرای این چنین سیاست هایی، چطور می توان انتظار داشت که مردم عادی ترغیب به خرید سهام بشوند و ضرر نمایند؛ حال آنکه جبران این ضرر سهامداران را کسی در دولت تقبل نمی کند و تنها دولت، جیب خود را برای تأمین کسری بودجه از منابع سهامداران پر نموده است.

وی گفت: به نظر می رسد که تا یکسال آینده، هم صندوق های با درآمد ثابت و هم کارگزاری ها، تاوان اجرای سیاست های دستوری را می دهند؛ در حالی که اگر دولت به موقع ای تی اف ها را عرضه می کرد، کار به اینجا نمی رسید.

آقابزرگی با بیان اینکه صدور مجوز انتشار 24 هزار میلیارد تومان اوراق در بورس به اشخاص آن هم در شرایطی که سهام شرکت های تابعه شناوری مناسبی ندارد، باید مدنظر قرار گیرد، ادامه داد: عرضه و تقاضا را باید به تعادل برسانیم؛ در غیر این صورت دست به دامن خلق پول هایی می شویم که منشأ آن ربطی به منافع 50 میلیون سهامدار ندارد.

آخرین اخبار حوزه بورس را در صفحه بورس وبلاگ خرید اینترنتی بخوانید.

منبع: مهر

منبع: تجارت نیوز

به "خلق پول در بورس برخلاف منافع سهامداران، آیا سازمان بورس مستقل است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خلق پول در بورس برخلاف منافع سهامداران، آیا سازمان بورس مستقل است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید